fbpx

ŠKOLA MOLITVE: U tijeku je primanje novih članova.

Priključite nam se: Zagreb, Split, Rijeka, Zadar, Osijek, Vinkovci, Slavonski Brod, Našice, Knin, Koprivnica, Križevci, Varaždin, Bjelovar, Ivanić Grad, Sisak, Petrinja, Donji Miholjac, Plitvička Jezera, Ravna Gora... 
Za dodatne informacije javite se na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili popunite obrazac.

Škola molitve svjedočanstva

  book hr banner 130x1000px

  Ogledne grupe

  Ogledne grupe Škola molitve se održavaju ponedjeljkom

  Ponedjeljkom, 17:30 sati
  Zagreb

  Svi zainteresirani trebaju se javiti na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili popunite obrazac.


  Društvo Kristofori pokrenula je Školu molitve kojom želimo pomoći pojedincima u izgradnji osobne i zajedničke (grupne) molitve. Na ovoj stranici možete pronaći sve informacije i prijaviti se na tečaj.

  Tko se može prijaviti: svatko tko želi upoznati Gospodina, graditi osobni odnos kroz molitvu (bez obzira na stupanj duhovnosti i/ili obrazovanja), te doživjeti snagu i obećanja Božje Riječi za svakidašnji život, jer "Doista, u čemu je iskušan trpio, može iskušavanima pomoći." (Hebrejima 2,18). "Ako ostanete u meni i riječi moje ako ostanu u vama, što god hoćete, ištite i bit će vam." (Ivan 15,7).

  Katekizam katoličke crkve (V. Sveto pismo u životu crkve):

  (131) Tolika je sila i moć u riječi Božjoj da ona biva uporište i životna snaga Crkvi, a sinovima Crkve jedrina vjere, hrana duše, čisto i nepresušno vrelo duhovnoga života". "Kristovim vjernicima treba da bude širom otvoren pristup k Svetom pismu".

  (133) Crkva "potiče posebno sve Kristove vjerne (...) da se učestalim čitanjem božanskih Pisama nauće ´najizvrsnijem znanju - Isusu Kristu´(Fil 3,8). Jer ´nepoznavanje Pisama jest nepoznavanje Krista´(Sveti Jeronim)".

  Mjesta i uvjeti održavanja tečaja: bilo koje mjesto na kojem se okupi minimalan broj kandidata. Tečajevi ovise o financijskim mogučnostima Društva.

  Sveta Misa za polaznike: Za sve polaznike „Škole molitve”, za njihove obitelji i preminule članove, tijekom godine se održavaju svete mise. Mise predvodi fra Petar Smiljan Kožul u župi Uzvišenja Svetog Križa u Novom Zagrebu (Siget i Trnsko), u dogovorene datume (najčešće vikendom), a na njima mogu sudjelovati svi polaznici „Škole”.

  Sadržaj i cilj

  Privatna (osobna) molitva i zajednička (grupna) molitva (na temelju Svetog pisma i Katekizma katoličke crkve):

  1. stupanj - čitanje, promatranje, doživljaj, meditacija, unutarnja molitva, dijeljenje, zastupnička molitva 

  2. stupanj - razmatranje otajstava krunice

  3. stupanj - liturgijska molitva: sveta misa, Božanski časoslov

  4. dodatni stupanj - karizmatske molitve (za one koji to žele)

  Voditelji

         Kristofori te gosti predavači specijalizirani za pojedina područja

  Način rada

  • tjedni susreti grupe

  - zajednički rad (dva sata tjedno)

  - rad voditelja s pojedincima (po potrebi)

  - idealna grupa broji sedam članova

  • dnevni pojedinačni rad kod kuće

  - dnevno rješavanje zadataka

  - dnevno neobavezno slanje zapažanja, komentara i pitanja e-mailom voditelju grupe

  - dnevni rad 15 – 30 minuta

  Pravila za uspješnost tečaja

  - ispravna motivacija

  - redovitost u dolascima

          - dnevni pojedinačni rad kod kuće

  - prilagodljivost grupi

  - nije potrebno nikakvo posebno teološko ili bilo kakovo drugo obrazovanje

  Prijave

  - Ispunite obrazac ili se javite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  - voditelj tečaja će sa svakim prijavljenim kandidatom obaviti osobni razgovor te će biti odlučeno o njegovu primanju na tečaj

  Početak

         - po formiranju grupe, gdje grupa postoji - odmah 

  Prava i obveze

  1) Grupa je sama dužna osigurati prostor za održavanje zajedničkih susreta (u iznimnim   slučajevima prostor će osigurati Društvo). Prostor može biti prostorija u sklopu župe, privatna prostorija u kući ili stanu u vlasništvu polaznika tečaja ili iznajmljeni prostor.

  2) Grupa ne mora imati (posebnog) duhovnika, već je svaki član pojedinačno slobodan svom duhovniku predočiti sve što će se raditi u grupi.

  3) Sudjelovanje u tečaju ne bi smjelo ometati obiteljske obveze, te obveze prema župi (npr. župski zbor, župski vjeronauk, župske biblijske grupe...).

  4) Stupnjevi tečaja se ne mogu preskakati, već se moraju završavati redom.

  5) Stupnjevi tečaja traju tako dugo dok pojedinac (ili grupa) ne usvoji metode rada i prođe dovoljno gradiva kako bi bio spreman za sljedeći stupanj.

  6) Voditelj u dogovoru s članovima grupe može isključiti člana koji bitno remeti redovitost i ozbiljnost rada grupe.

  7) Svaki član grupe obavezan je poštivati diskreciju ostalih članova grupe.

  8) Pohađanjem ili završetkom tečaja ne postaje se članom Društva Kristofori

  9) Svaki član može prestati s tečajem kad god želi. 

  10) Grupa se u svakom trenutku, ako procijeni da je za to sazrela, može osamostaliti i prekinuti sve daljnje obveze prema Društvu Kristofori.

  11) Poželjno je da članovi grupe formiraju nove grupe u vlastitim župama i tako doprinesu pastoralu župa.


  Za dodatne informacije popunite obrazac ili se javite na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  Škola molitve - prijavnica


  captcha
  Powered by BreezingForms