fbpx

book hr banner 130x1000px

Dijete kao dar

Predivna priča o majci koja je čeznula za darom života

Posljednjih se dana toliko piše o „pravima žene da sâma odlučuje o rađanju”, o tome što će napraviti s djetetom u sebi. Brojne se žene grčevito bore za pravo da ga se mogu ʽriješitiʼ mirne savjesti, „jer do nekog tjedna ili mjeseca”, kažu one, „to još nije život”. S druge pak strane često slušam vapaj ženā i muževa koji čeznu za tim DAROM!

Ovo je predivna priča o majci koja je čeznula za darom života, i Bog je u njezinu životu pokazao da je On taj koji daje život, da je On životvorac!

Dragi Kristofori,

prošle sam godine na susretu u Splitu doživjela nešto što je u potpunosti promijenilo moj život. Evo, sada sam napokon sjela kako bih to zapisala i podijelila s vama.

Bio je mjesec kolovoz. Na taj sam susret došla nekako prazne glave, iako inače dođem s nakanom, molitvom ili pitanjima... (Pripisujem to godišnjem odmoru i svojoj odluci da ću se tada odmarati i od molitve (znam, grozno!).)

Muž i ja smo željeli začeti dijete. Međutim, ja sam se bojala. Pitala sam se kako ću ja to, je li to za mene. Brinula sam se za budućnost jer nisam bila zaposlena. Pet mjeseci prije ovoga susreta taj je strah polako nestajao, ali nisam zatrudnjela. Počela sam se pitati zašto. Na susretu sam razmišljala: „Ako Ti želiš da imam dijete, onda ću ga valjda i dobiti”.

Riječ koja me taknula

Molitvu je predvodio Marko. Kad je započeo, shvatila sam da su moje misli odlepršale, da uopće ne razmišljam o onome o čemu govori. No onda sam u jednome trenu pomislila kako bi bilo dobro da počnem moliti Boga za dijete koje suprug i ja dugo želimo. U istom tom trenu začula sam kako Marko izgovara da jedna osoba moli za dar djeteta! A onda je nastavio moliti Gospodina da toj osobi udijeli dar života, da to dijete bude dar osobi koja moli. Moje su tijelo i utroba gorjeli od topline, topila sam se od miline. Znala sam da sam to ja!!!

Radosna vijest

Nekoliko sam tjedana kasnije saznala da sam trudna! Suprug i ja i cijela naša obitelj smo bili presretni!

Svjedočila sam o tome bliskim prijateljima, od kojih većina dolazi sa mnom na vaše susrete. Reagirali su jednako, radošću i zahvalnošću Isusu.

Za vrijeme trudnoće nisam osjećala nikakav strah. Suprug i ja smo molili molitvu patera Glogovića za nerođenu djecu. Jednostavno smo znali da će sve biti u redu.

Zove se Katja

Prije nekoliko dana, točnije 19. svibnja, rodila se prekrasna mala Katja. Najljepši dar od Gospodina koji sam mogla dobiti. On je tim darom promijenio život cijeloj mojoj obitelji – dobili smo snagu, ljubav i radost z koje nismo ni znali da postoje. Svaki dan želim biti svjesna i zahvalna Bogu što je, najprije, uklonio strah od mene, da mogu doživjeti i osjetiti ovu radost, i što je moliti da budem što bolja vršeći ovu ulogu majke koju mi je darovao. Hvala ti, Marko, na molitvi i vjeri koju si imao taj dan na tom susretu. Samo tako nastavi i ne sumnjaj u ono što radiš.

P. S. Zanimljivo je da sam isti tjedan u kojem sam saznala da sam trudna, dobila stalni posao! Sve se posložilo! Slava Isusu!